Halve finales play-offs mannen en vrouwen (2024)

De eredivisie bij de mannen en vrouwen zijn in de play-offs toe aan de halve finales. Wie gaan er door naar de strijd om het landskampioenschap? De mannen spelen dan op 25, 26 mei en eventueel 2 juni. De vrouwen zijn 31 mei, 1 en eventueel 2 juni aan de beurt.

Mannen
Bij de mannen komen GZC Donk en UZSC elkaar tegen. ,,Ik verwacht een moeilijke wedstrijd met twee ploegen die goed kunnen waterpoloën. UZSC is een team met goede schutters en een duidelijk verdedigend plan. Aan ons de taak om daar een oplossing voor te vinden‘’, aldus de Goudse coach Ingmar Veenhuis. Aan de Utrechtse kant is coach Hans van Zeeland realistisch: ,,Laten we, aan de hand van de competitie-eindstand en individuele kwaliteiten van de spelers, duidelijk zijn dat DONK de favoriet is dit weekend. Daar komt dan nog bij dat Ikkei een acute blindedarmoperatie heeft moeten ondergaan en dus niet meedoet. Dan is onze underdog positie helemaal verklaard. Aan de andere kant hebben we twee keer tegen ZPC AMERSFOORT geweldig teamwork laten zien wat ons vertrouwen geeft in dit weekend. Er is een seizoen lang erg hard gewerkt. Dan wil je dat met goede wedstrijden afsluiten. Daar gaan we dus voor!.’’

De andere halve finale gaat tussen ZV De Zaan en Het Ravijn. Tim Ketelaars, speler bij ZV De Zaan, kijkt uit naar de wedstrijden. Voor volle tribunes spelen is altijd leuk. Dat gebeurt in Zaandam, maar zeker ook in Nijverdal. Het Ravijn is een goede ploeg. Dat we in de competitie twee keer van ze hebben gewonnen zegt niks. Dat was niet altijd makkelijk namelijk.’’ Bij de Nijverdallers is volgens speler Jorn Muller ZV De Zaan de favoriet voor het weekend. ,,Hun spel en de uitslagen van afgelopen seizoen geven dit aan. Na een goede voorbereiding op de play-offs gaan wij ons uiterste best doen om te verassen en een plek in de finale te bemachtigen’’, aldus Muller.

Vrouwen
Bij de vrouwen treffen UZSC en ZV De Zaan elkaar. ,,We verwachten dat het lastige wedstrijden gaan worden dit weekend tegen ZV De Zaan. Ook al is De Zaan favoriet van de play-offs hopen we zelf goede wedstrijden neer te zetten en hiermee het de tegenstander het zo moeilijk mogelijk te maken. Daarmee kunnen we laten zien waartoe wij in staat zijn en laten zien dat we terecht derde zijn geworden in de competitie’’, blikte speelster Sam Jutte namens UZSC vooruit. Zaan-coach Mick van den Bree heeft vertrouwen in het team. ,,Maar zonder onderschatting. De halve finale wedstrijd in de play-off is niet het zelfde als competitiewedstrijden. Dit is alles of niets.’’

In de andere halve finale komen Het Ravijn en Polar Bears tegen elkaar uit. Scheidend coach Wicher Diallo is trots op de jonge ploeg uit Nijverdal. ,,Het is onwijs mooi om met deze jonge groep meiden in de halve finale te mogen staan. Halverwege het seizoen hadden we nog maar één wedstrijd gewonnen en een half jaar later behoor je tot de top vier van Nederland. Op die progressie kan je niet anders dan trots zijn.’’ Wat betreft de wedstrijden wordt Polar Bears, als winnaar van de reguliere competitie, volgens Diallo wel als favoriet gezien. ,,We gaan gewoon naar Ede toe met als doel om te winnen.’’

Polar Bears-coach Petros Doudesis over Het Ravijn: ,,We spelen nu tegen een echt getalenteerd team en moeten dat zo goed mogelijk doen. Daarbij ligt de focus op ons plan om op die manier de volgende stap te kunnen zetten richting finale. Er zijn geen personele problemen en de voorbereiding was goed.’’ Speelster Lola Moolhuijzen keek eveneens uit naar de halve finales: ,,Ons team heeft heel veel zin in de wedstrijden dit weekend. Het is gewoon superleuk om weer voor de prijzen te spelen en hopelijk de finale te halen. De afgelopen weken hebben we goede wedstrijden gespeeld en ik denk dat we er klaar voor zijn om te laten zien wat wij allemaal in huis hebben.’’

Spelschema mannen
17 mei
20.00 uur GZC Donk – UZSC
Scheidsrechters: Evers, Gransjean | V.d. Brink

21.00 uur ZV De Zaan – Het RavijnLIVESTREAM
Scheidsrechters: Bijeman, Sap |Bervoets

18 mei
17.15 uur UZSC – GZC Donk
19.15 uur Het Ravijn – ZV De Zaan
Scheidsrechters worden na afloop van de voorgaande wedstrijd bekend gemaakt

19 mei
16.00 uur ZV De Zaan – Het Ravijn
16.00 uur GZC Donk – UZSC

Vrouwen
17 mei
19.00 uur ZV De Zaan – UZSC LIVESTREAM
Scheidsrechters: M. van den Berg, Van Zenderen | Korver

20.30 uur Polar Bears – Het Ravijn
Scheidsrechters: Sonnemans, Schapers | Hoepelman

18 mei
17.30 uur Het Ravijn – Polar Bears
19.00 uur UZSC – ZV De Zaan
Scheidsrechters worden na afloop van de voorgaande wedstrijd bekend gemaakt,

19 mei
15.00 uur Polar Bears – Het Ravijn
17.45 uur ZV De Zaan – UZSC

Halve finales play-offs mannen en vrouwen (2024)

FAQs

Halve finales play-offs mannen en vrouwen? ›

De eredivisie bij de mannen en vrouwen zijn in de play-offs toe aan de halve finales. Wie gaan er door naar de strijd om het landskampioenschap? De mannen spelen dan op 25, 26 mei en eventueel 2 juni. De vrouwen zijn 31 mei, 1 en eventueel 2 juni aan de beurt.

Hoe worden de play offs gespeeld? ›

Er wordt in een best-of-2-play-off gespeeld, waarbij het resultaat over twee wedstrijden (uit en thuis) bepaalt welk team doorgaat. Indien dit resultaat gelijk is, dan volgt er verlenging en eventueel strafschoppen. Het team met de hoogste classificatie speelt de tweede wedstrijd thuis.

Wat zijn de playoffs bij hockey? ›

Play-offs. Na de reguliere competitie volgt de ontknoping van de strijd om de landstitel in de vorm van play-offs (nacompetitie). Daarin spelen in de halve finales (best-of-three) de nummer één tegen de nummer vier, en de nummer twee tegen de nummer drie.

Waar wordt de finale hockey gespeeld? ›

De finalewedstrijden bij de dames en heren worden op pinksterzaterdag en -maandag gespeeld. Alle wedstrijden worden live uitgezonden door Viaplay en NOS Studio Sport. Je kunt de wedstrijden natuurlijk ook bezoeken. Hieronder vind je het overzicht van het speelschema en de ticketverkoop.

Hoe werkt de play-offs NBA? ›

Elke ronde wordt in een best-of-seven opzet gespeeld. In deze opzet spelen twee teams maximaal zeven wedstrijden tegen elkaar, totdat een van de twee teams vier wedstrijden gewonnen heeft. Voorheen bestond de eerste ronde uit een best-of-five serie, waarin om drie gewonnen wedstrijden werd gespeeld.

Hoe werkt de nacompetitie? ›

Hoe werken de play-offs? De vier teams die een periodetitel hebben gewonnen plaatsen zich voor de nacompetitie, net zoals de overige twee teams die het hoogst op de ranglijst geëindigd zijn zonder dat zij een periodetitel hebben gewonnen.

Hoe werkt de hockey competitie? ›

In Nederland spelen de eerste teams van de hockeyclubs in competities tegen elkaar. Het hoogste niveau is de Hoofdklasse. Andere eerste teams komen wekelijks uit in de Promotie-, Overgangs-, de Eerste, Tweede, Derde of Vierde Klasse. De jeugd speelt landelijke competitie in de categorieën onder 18 en onder 16.

Wat betekend playoffs? ›

In de sport is een play-off of eindronde een confrontatie tussen teams met als doel een kampioen, promotie/degradatie, of vergelijkbare beslissing te bepalen na een reguliere competitie.

Wie gaan naar play-offs KKD? ›

Naast het winnen van het Bronzen Kampioensschild, verdient de periodekampioen ook een ticket voor de Keuken Kampioen Play-Offs. Deze worden aan het einde van het seizoen gespeeld en via deze weg kunnen Keuken Kampioen Divisie-ploegen promotie naar de Eredivisie afdwingen. – Alle teams kunnen periodekampioen worden.

Hoe laat begint de finale hockey dames? ›

De dames spelen de halve finales (ronde 9) van de Silver Cup op vrijdag 10 mei 2024. Beide wedstrijden starten om 20.30 uur. De finales (ronde 10) van de Silver Cup worden gespeeld op zaterdag 18 mei op de accommodatie van MHC Oss. De dames finale start om 12.30 uur en de heren finale start om 15.00 uur.

Waar is WK hockey 2024? ›

Het hockey tijdens de Olympische Spelen van Parijs is van 27 juli tot en met 9 augustus. Het toernooi wordt afgewerkt in het Stade Yves du Manoir.

Waar wordt hockey heren uitgezonden? ›

De sportzender zendt alle wedstrijden van de Oranje Heren live uit. Ook de halve finales en de finale zijn te zien bij Ziggo Sport. Na een zeer succesvol WK van de Oranje Dames is het de komende weken de beurt aan de heren.

Hoe werken play-offs Conference League? ›

Elk teams speelt tegen acht verschillende tegenstanders, waarvan vier uit en vier thuis. De top acht op de ranglijst plaatsen zich rechtstreeks voor de achtste finales. De nummers 9 t/m 24 spelen knock-out play-offs en de 8 winnaars gaan vervolgens ook naar de achtste finales.

Wie spelen play-offs eerste divisie? ›

De play-offs werden gespeeld door de nummer 16 van de Eredivisie 2023/24, aangevuld met zes clubs uit de Eerste divisie 2023/24. De nummer 17 en nummer 18 van de Eredivisie degradeerden direct. De kampioen en nummer 2 van de Eerste divisie promoveerden direct.

Hoe werken de play-offs Keuken Kampioen Divisie? ›

Naast het winnen van het Bronzen Kampioensschild, verdient de periodekampioen ook een ticket voor de Keuken Kampioen Play-Offs. Deze worden aan het einde van het seizoen gespeeld en via deze weg kunnen Keuken Kampioen Divisie-ploegen promotie naar de Eredivisie afdwingen. – Alle teams kunnen periodekampioen worden.

Hoe werken de play-offs KKD? ›

De kampioen en de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie, mits dit geen beloftenteam is, promoveren rechtstreeks naar de Eredivisie. Daarnaast maken de periodekampioenen, aangevuld met de beste ploegen in de eindranglijst, kans om via de play-offs promotie naar de Eredivisie af te dwingen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dan Stracke

Last Updated:

Views: 6362

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dan Stracke

Birthday: 1992-08-25

Address: 2253 Brown Springs, East Alla, OH 38634-0309

Phone: +398735162064

Job: Investor Government Associate

Hobby: Shopping, LARPing, Scrapbooking, Surfing, Slacklining, Dance, Glassblowing

Introduction: My name is Dan Stracke, I am a homely, gleaming, glamorous, inquisitive, homely, gorgeous, light person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.